News & Events

General Information

Public Information

Staff

Education

Research & Development

Library & Databases

Aquascope

External Links

Home

 

  

Home

 

 

Logotyper

Tjärnö marinbiologiska laboratorium använder sedan 2003 en grafisk profil, med två logotyp-versioner:

  • tvåradig version, där vi markerar samhörigheten med våra två huvudmän - Göteborgs och Stockholms universitet. Denna version väljs till grafiska produkter som främst används externt: skyltar, annonser och affischer, postrar, rapporter och kompendier och olika kontorstryck (faxpapper, notisar och kuvert). Vårt brevpapper har ett speciellt utseende.

  • rund version, utan texten Göteborgs och Stockholms universitet. Denna version väljs till grafiska produkter som främst används internt: plastbackar, flytvästar, dykardräkter, tröjor, jackor, namnbrickor, PowerPoint-presentationer etc.

Båda versionerna finns på svenska resp engelska och i tre färgställningar. Den marinblå/svarta färgställningen är att föredra mot ljus bakgrund. För utskrift eller tryck i svartvitt, mot ljus bakgrund, väljer man den svarta färgställningen. Mot mörk bakgrund är den vita färgställningen lämpligast.

Önskar ni använda logotypen, klicka på önskat format till höger för att ladda ner respektive version, språk och färgställning. eps är ett vektorbaserat format, som går att förstora och förminska utan att kvaliteten försämras. gif är ett pixel(punkt-)baserat format.

tvåradig svenska
format
marinblå/ svart
svart
vit

tvåradig engelska format
marinblå/ svart
gif
svart
gif
vit
gif

rund svenska format rund engelska format
marinblå/ svart
gif
gif
svart
gif
gif
vit
gif
gif

Den marinblå (navy blue) färgen betecknas R=18 G=0 B=114 eller C=100 M=100 Y=6 K=2.

Logotyperna kan förminskas till omkring 20 mm höjd. Det bör vara ett visst fritt utrymme runtom.

Krabban i logotyperna är maskeringskrabban Hyas coarctatus, som i verkligheten är upp till 6 cm lång, rödbrun och förekommer från omkring 10 m djup i havet utanför laboratoriet. Typsnittet är Adobe Garamond, vilket är det Göteborgs universitet använder, och snarlikt Sabon, som finns i Stockholms universitets logotyp.

Göteborgs universitets logotyper

Stockholms universitets logotyper är inte tillgängliga på SUs webbplats för användare utanför SU.

 


Senast ändrad 15 april 2004 av Martin Larsvik